Aktuellt - Lödde Plåt

Yrkes-SM, den 12-13/5 2016

Jag hade förmånen att uppleva Yrkes-SM på plats den 12-13/5 2016 och det gick inte att motstå den enorma energi och skaparglädje som fanns hos det tävlande.

Jörgen Rasmusson och vår Konung

Jörgen Rasmusson och vår Konung

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkes-utbildningar inom ett flertal områden såsom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn.

På finaldagen, fredagen den 13:e maj fick yrkes-SM kunligt besök. Sex olika yrken var uttagna till att få besök av kungen och först ut var vårt yrke. Det var en stor ära att få berätta om vår bransch och om vårt stolta framtidsyrke med tusenåriga anor för kungen och han entourage. Kungen visade stort intresse för vårt yrke och inte minst var kungen mycket intresserade av de tävlande och deras tävlingsuppgift.

Som i år gick ut på att tillverka en ventilationshuv för betongtegeltak men också på att uppvisa god kundkontakt eftersom den krävande kunden ”Pastor Jansson” var på plats. Så förutom att leverera en korrekt tillverkad produkt gällde det att också uppvisa en gott bemötande av kunden.

Den som klarade uppgiften bäst var Erik Teuchler från Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista som genomförde sitt finaluppdrag med noggrannhet och finess. Det gav honom segern i

SM för unga plåtslagare 2016. Det var en stor ära att få vara prisutdelare på årets yrkes-SM och få uppleva tävlingen på plats som i år besöktes av ca 22 000 personer.

// JÖRGEN RASMUSSON

Posted in: Aktuellt - LÖDDE PLÅT AB

Skriv en kommentar (0) →